Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008

Näin pahimpien joulukiireiden aikaan perheenäidillä on taas edessä se vaikea kysymys: mistä kaupasta joulu kannattaisi tänä vuonna ostaa? Vaihtoehtojahan on niin runsaasti. Jokainen kauppa tarjoaa joululaulu raikuen ja mitä yltäkylläisimmin joulukoristeltuna toinen toistaan koreampaa joulua ostettavaksi. Tahdonkin auttaa perheenäitejä ja käyn internetin puolella tutkimassa, mistä kaupasta voi ostaa parhaan joulun.

Tutkimusmenetelmänä käytän Google-hakukonetta. Kirjoitan hakusanoiksi "(Kaupan nimi) joulu" (esimerkiksi K-kaupan joulu) ilman lainausmerkkejä, ja päättelen kunkin kaupan joulun paremmuuden tutkimalla ensimmäistä hakutulosta.

Keskon eli K-kaupan joulu on Google-hakukoneen mukaan epähygieeninen ja lapsellinen. Siellä nimittäin kauppiaan poika on rakentanut kaupan likaisille lattioille satojen metrien mittaisen dominon myyntitavaroista. Semmoista joulua tuskin kukaan haluaa! Tämän kauppajätin siis hylkäämme heti armotta.

Lidlin joulua varten puolestaan ostetaan pitkästä aikaa vanhaa kunnon Äijää ja yllättäen se maistuu erinomaiselle. Laatukin on tasaisempaa ja kermaisempaa. Pisteitä siis turkkiukolle. Lidlin joulu -hakusanat veivät jollekin omituiselle "karppaus" forumille - lieköhän tällä jotain tekemistä larppauksen kanssa. Tämän "Äijän" merkitys ei edes normaalille ihmiselle tuolta sivulta selvinnyt, saati miten se liittyi keskusteluketjun aiheeseen "Eridanous (Lidl) vs. Partis" - joka sekin oli käsittämätön. Lidlistä ei siis joulua kannata ostaa.

"Sokos Joulu" sivusto (joka aukeaa ensimmäiseksi sokoksen joulu -hakusanoilla - yhdys sana virhe ei siis ole minun) puolestaan sanoo kyllä "Tule joulu kultainen" mutta sen alla on ruutu, joka sisältää skriptejä tai flash-ohjelmia, joita periaatteellisista syistä en selaimessani koskaan salli. Sokoksen joulu jää siis aika ankean ja tyhjän näköiseksi. Muutenkin Sokos-logokin on joulun vastaisella tavalla sinisen värinen.

Viimeiseksi tietysti kirjoitin hakusanoiksi Stockmannin joulu, koska arvasin sen olevan paras. Me yhteiskunnassa kovalla työllä ja suoraselkäisellä kristillisellä moraalilla varakkuuteen ja merkittävään asemaan kohonneet nimittäin ostamme joulun tietysti Stockmannilta, jossa palvelua saa tarvittaessa myös sillä paremmalla ja ylevämmällä maamme virallisista kielistä. Ja niinpä google-hakukoneella aukesikin heti ensimmäiseksi "Kingdom of Shopping", Stockmann-konsernin oma ostossivusto. Siellä kehoitetaan lumoutumaan joulusta sekä tilaamaan herkut joulupöytään. Näin se joulu pitää hoitaa!

En siis tietenkään tässä rupea sanelemaan kenellekään, mistä kaupasta joulu pitää ostaa. Jokainen voi itse hiljaa mielessään tehdä oikeat johtopäätökset.

 

10

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Naiset ovat miehii viisaampii six, että ne oppii vaan sen, mikä on tarpeellist tietää."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2006 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)