Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008

Palaamme vielä Olaus Magnukseen (kts. edellinen luukku). Kappaleessa "Lisää neitojen kulkueesta morsiuskylpyyn" hän kertoo:

Maan naiset eivät käytä minkäänlaisia voiteita kylvyssä tai muutenkaan missään, paitsi muutamat jotka ovat naimisissa maahan tulleiden muukalaisten kanssa. Mutta mitä hienoimmiksi ja kauniimmiksi he luulevat moisella voitelulla tulevansa, sitä törkeämmiltä he näyttävät ja kaikki pitävät heitä pilkkanaan kuin mitäkin kuvatuksia.

Siinäpä hyvä ohje naisille yli 450 vuoden takaa. Kyllä se on tosiaan rumaa, kun laitetaan metri maskaraa ja pakkelia naamaan. Miestenkin olisi syytä muistaa tämä joululahjoja hankkiessaan. Jätetään ne meikit ja voiteet vaan sinne kaupan hyllylle!

Vaan mitähän Olaus Magnus olisi tuumannut, jos olisi tiennyt, että nykyään naiset mm. antavat hakata ihonsa alle mustetta, lävistävät ruumiinosiaan ja pujottavat reikiin metallitangot tai -renkaat! Hän olisi varmaan pyörinyt haudassaan.

 

5

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Käynx mä usein tääl?"

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2006 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)