Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008

14. joulukuuta, vuonna 1503 jKr. Etelä-Ranskassa sijaitsevan Saint-Rémy-de-Provencen kylän asukkaat olivat suuressa hämmennyksen tilassa, jossa oli epäilemättä pelkoakin mukana. Nimittäin sinä päivänä tuossa kylässä syntyi kuuluisa ennustaja Nostradamus, eli Michel de Nostredame.

Nykyisin kuitenkin tiedämme, että Nostradamuksen sepittämissä runoissa on tuskin ainuttakaan oikeaan osunutta ennustusta. Niissä käytetty kielikin on hyvin epäselvää ja sen voi tulkita monella tavalla. Tätä monet muut ennustelijat ovat sitten käyttäneet hyväksi, ja sovitelleet Nostradamuksen ennustuksia tapahtumiin - tietenkin aina vasta jälkeenpäin. Osa Nostradamuksella ratsastaneista ennustajista on lisäksi yhdistellyt Nostradamuksen erillisiä säkeitä tai suoranaisesti keksinyt omiaan, jos ei sopivia ole muuten löytynyt.

Nostradamus tulee vahvasti mieleen myös näistä nykyajan ilmastonmuutosprofeetoista. Heidänkin ennustuksensa menevät säännöllisesti täysin pieleen. Ilmasto esimerkiksi on kylmentynyt vuodesta 2000. Faktat eivät kuitenkaan näitä ennustajaeukkoja pidättele. Mitä tahansa tapahtuukin, niin kaikki kuitenkin loppuviimeksi aina osoittaa heidän mukaansa siihen, että ihminen on aiheuttanut ilmastonmuutoksen ja ilmasto aina vain lämpenee. Kaikki havainnot valitaan tarkasti siten, että ne sopivat tähän. Mikäli eivät sovi, eikä niitä saada vääristelemälläkään sopimaan, niin sitten keksitään vaikka omia havaintoja.

Kyllähän nyt jokainen maalaisjärjelläkin huomaa, että kesällä on lämmintä ja talvella kylmää. Näinhän on aina ollut. Ilmasto lämpenee kesäksi ja kylmenee sitten taas talveksi. Maapallo on luotu niin suureksi, että ei ihmisen toiminnalla ole siihen hyttysen pierun vertaa vaikutusta, mikäli nyt tässä yhteydessä voidaan sallia tällainen hieman rahvaanomainen, hirtehishuumoriin viittaava sananparsi.

 

14

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"En mäkään oo täydellinen, multa puuttuu heikkouet."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2006 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)