Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008

Näinä nykyisinä aikoina, kun lasten kasvatus on tehty likipitäen mahdottomaksi, vanhempien kannattaa muistaa, että joulu tarjoaa kasvatuksellisesti erinomaisen paikan kohdistaa lapseen ankara rangaistus. Tällaisen rangaistuksen koki ja sen koko elämänsä opettavaisena muisti mm. Anders Ramsay (1832 - 1910). Hän kertoi muistelmateoksessaan Från barnaår till silverhår, kuinka oli joulun alla salaa pihistänyt kaupasta komean tinasotilasupseerin. Hän jäi kiinni, ja tilannetta pahensi vielä sekin, että hän ensin valehteli tinasotilaan alkuperästä. Äiti sanoi vain, että rangaistus olisi tulossa.

Iloinen jouluaatto kuitenkin koitti ilman että mitään sen kummempaa tapahtui. Lopulta tuli lasten suuresti odottama hetki, lahjojen jako. Ensimmäinen lahjakori tyhjeni, mutta Andersille ei osunut yhtään lahjapakettia. Sama tapahtui toisenkin lahjakorin kanssa. Ja hiljalleen myös kolmannen korin lahjat jaettiin ... mutta Andersille ei löytynyt yhtään lahjaa sieltäkään. Tämän opetuksen Anders totisesti muisti hyvin.

Siinäpä vanhemmille oiva vinkki, millä näpäyttää kuritonta pikku pirulaista hiukan, jos se on tarpeen. Juuri mitään muunlaistahan näpäytystä laki ei salli. Nyt, kun tämäkin neuvo on annettu, niin eiköhän kohta valtiovalta julista senkin laittomaksi. Päättäjäthän ovat järjestään kommunisteja ja viherpiipertäjiä, joiden mielestä lapsia ei saisi suunnilleen kasvattaa ollenkaan.

Ja jos lapsella on syöpä tai muu parantumaton tauti, niin silloinkin kannattaa säästää näin lama-aikoina, eikä turhaan ostella kivuloiselle lapselle lahjoja. Se kuitenkin kuolee pian.

 

2

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"On se kumma miten vähän saa aikaa, ko vaan lakkaa yrittämäst."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2006 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)