Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008

Tänään, 18. joulukuuta, vuonna 1879, Venäjän Gruusiassa, Gorin kaupungissa, elettiin kauhun ja epävarmuuden hetkiä. Siellä syntyi nimittäin tuona päivänä Josif Vissarionovitš Dšugašvili eli Stalin.

Mielenkiintoista tässä on se, että kaikein hirveimmät hirmuvaltiaat, jotka surmasivat kymmeniä miljoonia ihmisiä, eivät itse juhlineet lainkaan joulua. Mao Zedong ei viettänyt joulua, ei myöskään Kim Il-sung, ei Pol Pot, eikä Idi Amin.

Joulun viettämättömyys on siis selkeässä yhteydessä hirveään julmuuteen ja täydelliseen piittaamattomuuteen ihmishengistä. Mieluimmin siis kuitenkin pidämme edes tällaisen äärikaupallisenkin joulun kuin ei lainkaan.

Myös muinaiset roomalaiset viettivät eräänlaista joulua, Saturnaliaa. Tässä hauskassa juhlassa syötiin juhla-ateria ja jaettiin lahjoja. Vaikka kyseessä olikin täysin pakanallinen juhla, niin se kuitenkin selvästi vaikutti heidän menestymiseensä. Rooma oli maailmanmahti ja se kesti 1 000 vuotta, kauemmin kuin mikään valtio tähän mennessä.

Jonkinlainen demokratia siis jopa EU:ssakin vielä on - niin kauan kuin joulun vietto vielä on sallittua. Nythän on jo merkkejä siitä, että joulu "loukkaa pakolaisia" tms. ja sen viettämistä yritään kaikin keinoin vähentää. Siinä vaiheessa kun salaliitto saa joulun vieton lakkautettua lopullisesti, niin totisesti tiedämme, että hirmuvallan ajat ovat ovella.

 

18

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Tätien ja setien ruumiissa on se ero, että tätien ruumiis on enemmän salasia paikkoja molemmis päissä."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2006 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)