Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri

Tänään on ns. Lucian päivä. Luciaa väitettiin kristityksi marttyyriksi, eli Luciasta tuli katolinen idoli. Mutta tämän epäjumalattaren juuret ovat vahvasti pakanuudessa. Esimerkiksi Suomessa tämä epäjumalatar tunnettiin nimellä Kukki Kuuterneito (Kuvutar, Kukki eli Lukki, tai Lukka, Lussi, Luttu tai Luusia - ts. Lucia eli Lucifer). Lucian päivä on sijoitettu pakanallisen keskitalven valon juhlan päiväksi. Esimerkiksi 1600-luvulla Ruotsissa (jonka osa Suomi tuolloin oli) syötiin aamuvarhaisella pakanallinen rituaaliateria "lussebit". Tämä kulttiperinne jatkuu Suomessa vieläkin! Lucia itse tuomittiin muuten oikeudessa prostituutiosta.

Kummallista muuten, että juuri kukaan ei huomaa, mikä tämä nimi "Lucia" on? Sehän on feminiinimuoto eräästä toisesta nimestä: Lucifer. Keskitalven valon juhlapäivä on siis Luciferin ("valontuoja"!) päivä. Että semmoinen nimi. Kannattaa myös muistaa, että nykyinen Lucia-villitys ei edes ole suomalaista alkuperää, vaan ruotsalaista. Ja ruotsalaisethan tiedämme. (Sivumennen sanoen, vain viikko sitten ruotsin kirkko päätti alkaa siunata homo- ja lesbopareja "avioliittoon"!)

Esimerkiksi Böömissä, Unkarissa ja Tonavan Schwabenissa sentään tiedetään, että Lucia on demoni, paha henki. Hänet kuvataan olennoksi, jolla on maitosuppilo päässään ja liinainen vaate yllään. Schwabenissa miehet palmikoivat erityisen lucianpäiväruoskan, jolla sitten piestään pikkutyttöjä ja -poikia. Böömissä Lucialla on pukin sarvet ja hän uhkaa viiltää tuhmien lasten vatsat auki. Eli ihan kaikkialla ei vielä ole harhauduttu pitämään tätä epäjumalatarta minään pyhimyksenä (sekin tietysti kuvainpalvontaa).

Stockholms Dagblad aloitti vuonna 1927 uuden Lucia-kultin, Lucia-neidon valitsemisen ja kulkueet. Nykyaikaisissa Lucian palvontamenoissa Luciaa edustava neitsyt, "Lucia-morsian" puetaan valkoisiin ja hän saa päähänsä kynttiläkruunun ("Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua..." Ilm.13:1). Suomeen Lucia-epäjumalatar on valittu vuosittain marraskuussa vuodesta 1950 lähtien. Lucian kulttipäivänä nautitaan rituaaliaamiainen Folkhälsanin tiloissa, suoritetaan "Luciahartaus" (palvontamenot Luciferin kunniaksi!) Turun tuomiokirkossa, juhlakulkue kirkosta keskustaan sekä Luciajuhla.

Kuvaavaa on sekin, että kulttimenot järjestetään aina 13. päivänä, perinteisenä epäonnen päivänä. Ja näin ollen selkeänä loppupäätelmänä voimme siis todeta, että Lucian palvonta on kaikilta osiltaan kristinuskon täydellinen vastakohta.

 
Aikaa seuraavaan
jouluaattoon:
...

13

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)