Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri

Ennen vanhaan Helsingissä avattiin "joulukatu" eli Aleksanterinkadun jouluvalot sytytettiin 1. Adventtisunnuntain aattona. Nykyään kerskakulutuslamput taidetaan sytyttää mielettömän ostovimman kunniaksi jo paljon aikaisemmin. Täällä Jyväskylässäkin oli jo ajat sitten - marras- tai kenties jo lokakuussa, useita "joulun avauksia" ilotulitteineen ja saapuvine joulupukkeineen. Voisi tosin epäillä, että ei tämän joulun sesonkia avata näin myöhään, vaan kyseessä taitaa olla vuoden 2009 joulun avaus.


(William Hogarth: A Rake's Progress, osa 3)

Joka tapauksessa tästä päivästä yleensä katsottiin ns. pikkujoulukauden alkaneen. Pikkujoulu on suuri juopottelun, irstailun ja pettämisen juhla, jonka juuret ovat pakanallisissa orgioissa.

Tässä varoittavana esimerkkinä otteita "Assarineito22":n tunnustuksista internetissä. Sukupuolisiveettömyyttä loukkaavia sanoja on hieman siistitty.

Pikkujoulu meni panoiksi!
Kirjoittanut: Assarineito22

Huh huh, kyllähän taas tapahtui... Meillä oli firman pikkujoulut lauantaina (- oon ollu duunissa 2½ kk), ja miten ollakaan, jouduin pomoni 'ihailun kohteeksi' ja se johti s-ottoon firman keittiössä. (vanhaksi äijäksi se maistu ihan ookoolta).

Ja ei siinä kaikki: partyjen päätteeksi eräs nuori ohjelmoijamme (jota olin jo katellukin) sai mut mukaansa, ja me n-iin koko yö.

Sunnuntaina sitt kun olin päässy himaan, sen kaveri (=toinen ohjelmoijamme) soitti, ja sanoi, ett tulis käymään. Tuli ja - tuli.

Eli tällainen on pikkujoulu nykyaikana. Miettikääpä, vaimot, että mitä miehenne tekevät firman pikkujouluissa. Ajatelkaapa niitä kaikkia sieviä sihteerikköjä, joiden kanssa he siellä juhlivat! Kun yhdistämme johtotason miehet, nuoret naimattomat tytöt, ja alkkoholipitoiset juomat, niin on sanomattakin selvää, mitä siitä seuraa. Haureuden harjoittamista tietysti.


 
Aikaa seuraavaan
jouluaattoon:
...

2

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)