Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri

Aloittakaamme matka kohti joulua aivan pohjalta. Nimittäin Helvetin syövereistä. Vanhemmat: muistakaa kertoa lapsillenne usein Helvetin kauhuista!


Kuvassa oleva paikka on - Danten mukaan - pettureille varattu Helvetin pohjalla oleva jäätynyt järvi. Eli niin sanottu "Ryssän Helvetti".

Suomen rikoslaissa on montakin erilaista petosta. Maanpetosrikoksiin kuuluu esimerkiksi Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen (nimenomaan tästä pykälästä tuleekin joulukalenterissa vielä myöhemmin asiaa), sotaan yllyttäminen ja maanpetos. Löytyy myös veropetos, työeläkevakuutusmaksupetos, kätkemisrikos, jne. Kaikki laissa olevat ja petokset vievät siis Helvettiin. Mutta on olemassa muutakin kuin lakipykälien mukaista petturuutta.

Otetaanpa esimerkiksi tällainen sananlasku eräästä hyvin tunnetusta kirjasta¹: "Vihamies teeskentelee huulillaan, mutta hautoo petosta sydämessänsä." Tässä huomaamme suurta viisautta. Kun joku imartelee ja ylistää sinua, niin hän saattaakin olla sinun vihamiehesi. Itse olen onneksi havainnut lähinnä päinvastaista: minulla on paljon ihailijoita ja ylistäjiä, ja poikkeuksetta takana on selvästi täysin vilpitön ihailu. Ehkäpä näin tapahtuu, kun kyse on rakastetusta, suositusta ja pitkään pyyteetöntä valistustyöstä tehneestä mielipidevaikuttajasta. Eikä sekään liene pahitteeksi, että kyseessä on tavattoman komea mies!

Voisimme lopuksi pilke silmäkulmassa puoliksi leikkimielisesti myös tuumailla huumorilla, että petturien kuolemanjälkeistä paikkaahan on onneksi meillä Suomessa sangen helppo jopa demonstroida lapsille. Käykää lasten kanssa avantouinnilla. Sehän on muutenkin erinomaisen hyödyllinen harjoite! Nykyajan nuorisoa, kuten huomaamme, ei ole lapsuudessaan karaistu ja vahvistettu, ja niinpä nykyinen nuoriso onkin pehmeää kuin vaahtokarkki. Kertokaa avannossa lapsille, että Helvetissä petturit joutuvat kärsimään samaa iankaikkisesti, aivan kuin heitä koko ajan upotettaisiin jääkylmään veteen.

(¹Jätämmekin kotitehtäväksi etsiä, mistä kirjasta tämä sananlasku on kotoisin.)

 
Aikaa seuraavaan
jouluaattoon:
...

1

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)