Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri

Tänään on ensimmäinen Adventtisunnuntai. Sen kunniaksi sytytämme yhden kynttilän.


Kynttilöiden kanssa leikkiminen on enemmänkin kyllä katolisten, ortodoksien ja muiden kuvienpalvojien hommia. Emmehän me nykyaikana edes tarvitse mitään kynttilöitä, meillähän on sähköt. Jo paloturvallisuudenkin takia riittää, kun katselee vaikka täältä joulukalenterista virtuaalikynttilöitä. Oikeastaan kynttilät pitäisi palovaarallisena avotulena kieltää laissa.

Ja sitäpaitsi ei täällä Suomessa ole muutenkaan koskaan kynttilöillä herrasteltu. Kynttiläthän ovat olleet kallis ylellisyystuote. Etenkin tavallinen rahvas on tyytynyt päreisiin. Tässä mielessäkin kynttilöiden sytyttely ikkunalaudoille on ollut alunperin vain meidän hyväosaisten, eli herrasväen tapa. Tavallinen rahvas siis jättäkööt tämän tavan jo siveellisyydenkin nimissä pois, sillä ei se heille edes sovi.

 
Aikaa seuraavaan
jouluaattoon:
...

3

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)