Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2007

Näin Kenian itsenäisyyspäivänä (12.12.) puhumme jälleen perinteisesti nälästä.

Kun nälkää näkevän ihmisen kaikki muut energiavarat on käytetty, keho alkaa kuluttaa rasva- ja lihaskudoksia (katabolia). Ruuan puute aiheuttaa myös vitamiinien puutostiloja, joista seuraa esimerkiksi anemia, beri-beri, pellagra ja keripukki. Nämä aiheuttavat ripulia, ihottumaa ja verenpurkaumia. Ikenet vuotavat verta ja hampaat putoavat pois. Hiukset saattavat myös lähteä. Lopulta sydän lakkaa toimimasta.

Täällä meillä Suomessakin oli vielä tällaista vain reilu sata vuotta sitten, ja ajoittain paikallisesti vielä 1900-luvullakin. Jokaista lasta tai nuorta, joka kiukuttelee ruuasta, pitäisi muistuttaa tästä. Hyvä kasvatuskeino olisi pitää lasta tai nuorta välillä nälässä jokunen päivä. Sitä ei Suomen laki tietenkään salli.


Jos muuten aiot tehdä jouluruokien palanpainikkeeksi sahtia, niin tänään alkaa olla viime hetket sahdinteon aloittamiseksi.

 

12

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Aina, ko nään köyhiä ja nälkäänäkeviä lapsia mua alkaa itkettää, tarkoitan, että mustakin olisi ihanaa olla aina niiin hoikka, mutta ilman kärpäsiä ja kuolemaa ja semmosta."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)