Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2007

Tarkastelkaamme tämän vuoden suosikkilahjoja, jotka - ainakin marraskuussa ilmestyneen arvion mukaan - viedään käsistä.

Kirjallisuudesta ennustettiin tuolloin joulun suosituinta lahjaa. Tietenkin eräänä suosituimpana on taas lasten pikakurssi noituuteen eli Harri Potter -kirjat. Kuinkas muutenkaan!

Toiseksi sijoittuivat erilaiset musiikki- ja tekniikkalaitteet. Varsinkin taulutelevisio oli kovasti toivottu lahja. Tietenkin, koska 200000 taloutta harjoittaa petosta eikä maksa TV-maksua. YLE:ltä jää 45 miljardia euroa saamatta, ja sen totisesti huomaa sontaluukun ohjelmien tasossa, jota ei suoraan sanoen ole.

Ja ilman muuta ns. mp3-soittimet ovat myös listalla korkealla. Kuinkas muutenkaan, koska laittomien mp3-musiikkitiedostojen piratismi on toivottomasti räjähtänyt käsiin ja tämän rikollisuuden laajuus on aivan uskomatonta. Jos mp3-soittimien saajat lataavat mp3-soittimiinsa musiikkia, se on lähes poikkeuksetta laitonta piraattimusiikkia. Muusikoilta saamatta jäävien tulojen määrä on kerrassaan käsittämätön.

Outo tulokas joululahjojen toivotuimpien lahjojen listalla on ns. hiilihappokone. Syy tämän merkillisen kapistuksen suosioon on se, että ruotsalaiset ovat saaneet käsityksen, että pullovesi ei olisi "ympäristöystävällistä". Heidän mielestään, ja tietenkin aina kaikkea ruotsalaista (parempaa, hienompaa) apinoivan suomalaisen rahvaan mielestä, on siis ympäristöystävällisempää tuottaa muovista ja metallista hiilihappokoneita ja niiden kaasupatruunoita!

Eipä näiden kuluttajien "ympäristötietoisuus" taida olla kovin korkealla tasolla. Tuollaisen vekottimen tuottaminen syö valtavat määrät luonnonvaroja, energiaa, ja ties kuinka monta kuutiometriä - vettä.

Perinteisesti joulun sanoman tilalle on siis taas tullut petos, huonojen, pahojen ja vahingoittavien tv-ohjelmien katselu, piratismi ja luonnonvarojen tuhlaaminen.

 

17

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Käytättex TE stringei!?!!1!"

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)