Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2007

Tarkastelkaamme välillä muiden maiden kuin Suomen jouluperinteitä sekä sitä, mitä voisimme niistä oppia.

Useissa maissa kuten Saksassa joululahjat tuo Jeesuslapsi! Tämähän on suorastaan takaperoista. Tuokoon lahjat sitten vaikka Saatana itse (eli Joulupukki), kuten Suomessa, kunhan ei näin. Oikeasti ne lahjat kyllä seimelle toivat kolme itämaista tietäjää eli kuningasta, mutta mitäpä siitä, ei kukaan kuitenkaan itse joulun sanomasta mitään missään enää piittaa, varsinkaan nuoriso, joka on nykyisin tavattoman huono. Espanja on katolisena maana tietysti aivan väärä malli, mutta joululahjat siellä sentään tuovat juuri itämaan tietäjät ja nimenomaan vasta loppiaisena.

Ruotsista suomalaisen jouluperinteen malli on luonnollisesti tullut lähes kokonaisuudessaan. Suomalainen rahvas on aina apinoinut säätyläisiä ja aatelisia, joista käytännössä kaikki ovat suomenruotsalaisia. Siksi perinteinen suomalainen joulu onkin pääsääntöisesti aika hyvä. Onhan malli meiltä aatelisilta peräisin.

Tsekissä koko jouluaatto paastotaan aina iltaan asti, jolloin saadaan kalakeittoa ja leivettyä karppia. Tästä suomalaisten ähkyyn asti koko päivän mässäilevien joulupossujen tulisi ottaa oppia! Paastosihan Jeesuskin kokonaista 40 päivää erämaassa nauttimatta ruokaa tai juomaa laisinkaan.

Venäjällä joulua ei juuri edes juhlita. Sen sijaan siellä odotellaan malttamattomasti uuttavuotta, joka sekin on ikivanhan katolisen kalenterin mukaisella väärällä paikalla. Venäläinen joulu ei siis ole juhla ja sitä juhlitaan väärään aikaan. Mitäpä muuta voisi veli venäläiseltä odottaakaan. Neuvostoliittolaiset käytännöt ovat käytännössä vielä siellä vahvasti voimassa.

Englantilaiset eivät ole tunnettuja ahkerasta peseytymisestä, taloissa ei ole eteisiä ja sisällä pidetään aina ulkokenkiä jne. Siksi kai siellä lahjatkin laitetaan likaisiin ja haiseviin sukkiin. Englantilainen ruoka on ehkä maailman pahinta ruokaa. Joulu ei tee poikkeusta. Kaappiin on jo vuosi sitten laitettu mätänemään runsasta munuaisrasvaa tihkuva iljettävä "jouluvanukas".

USA:ssa taloudelliset asiat todella ymmärretään ja USA:n kansalaiset tukevat solidaarisesti koko maailman taloutta. Omakotilähiöissä esimerkiksi kilpaillaan joulun alla, kenellä on komeimmat jouluvalot. Jouluun ja joululahjoihin laitetaan kunnolla rahaa ja tuetaan näin halvan työvoiman maissa tapahtuvaa tuotantoa anteliaasti. USA onkin maailman anteliain valtio - jokainen aikuinenhan muistaa esimerkiksi Marshall-tuen. USA:ssa on myös ehkä maailmassa eniten aitoa kristillisyyttä (hyvänä esimerkkinä presidentti George W. Bush). Loppupäätelmänä voimme tiivistää, että kaikkein eniten mallia nykyaikaiseen joulunviettoon tulisikin siis ottaa USA:sta.

 

19

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Testasin kerran kaveril Äm-irCcii mut se oli paska siin ei ollu ees kuvii....."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)