Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2007

Tänään, 15.12.2007 on kulunut tasan 40 vuotta Walt Disneyn kuolemasta. Disney on varmasti edelleen eräs joulun suurimmista rahasammoista. Kaikkea, missä vain on tämä nimi, ostetaan aivan käsittämättömät määrät.

Tämän ylikansallisen monopoliyrityksen tämänvuotinen joulukampanja oikein ilkkuen kysyy "Mitä olisi joulu ilman Disneytä?" Se onkin paha kysymys - heille. Joku voi nimittäin ehkä jopa muistaa, mitä se oli, ja kuinka paljon parempi se oli!

Harva enää muistaa aikaa ennen Disneytä. Silloin vielä joulu oli aito juhla, ei muovinen kaupasta ostettava juhla. Walt Disney on pilannut joulun Suomessakin.

Pitää muistaa, että kotihiiret ovat pahoja tuhoeläimiä. Ne pilaavat ruokatavaroita, likaavat paikat ulosteillaan, ja levittävät tauteja. Ankka puolestaan on sinisorsan kesytetty muoto, ja sen tarkoitus on kasvattaa itseensä lihaa syötäväksi.

Moni nykylapsi voisi muuten hämmästyä, jos kuulisi, että perinteiseen suomalaiseen jouluun ei lainkaan edes kuulunut lahjojen antaminen!


Tänään on vanha suomalaisten Annan päivä, josta sanottiin "Anni oluet panee" tai "Annana oluet pannaan, juhlana joukolla juodaan". Eli muistakaa, että viimeistään tänään pitää joulun oluet ja sahdit laittaa käymään! (Lähde: Vilkuna, Kustaa: Vuotuinen ajantieto, Otava 1982.)

 

15

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Kukaa ei rakasta mua!"

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)