Valtiotorni: Ainoa Oikea Blogi esittää: Ainoa Oikea Joulukalenteri
 

Valtiotornin Ainoa Oikea Joulukalenteri 2007

Tänään on 1. adventtisunnuntai. Mutta puhukaamme sen sijaan älykkyydestä. Nimittäin, 2.12.1915 Albert Einstein julkaisi yleisen suhteellisuusteorian. Einsteiniä pidetään yleisesti hyvin älykkäänä.

Eräs tapa havaita, oletko älykäs, on ns. Mensan® testi eli Cattellin™ kuviotesti. Ko. testi mittaa Cattellin™ kuviotestin suorituskykyä. Testi on yksinkertainen: olet älykäs, jos et maksa moisen testin suorituksesta ko. yhdistykselle.

Internetissä on onneksi myös älykkyystesti-sivustoja, joilla voit testata älykkyytesi. Itsekin laitoin sellaisen testin saataville - tosin se ei oikeastaan edes ole mikään älykkyystesti, minkä pitäisi tyhmemmänkin huomata, koska se sanotaan heti sivun alussa.

Olen huomannut Internet-älykkyystestien suorittamisessa eräitä tärkeitä periaatteita, joita on noudatettava.

  1. Tehdyn testin tulos on julkistettava jollain keskustelupalstalla.
  2. Testi suoritetaan aina kuolemanväsyneenä, sairaana, humalassa tai jotenkin muuten huonossa älyllisessä vireessä. Tämä on ehdottomasti mainittava testin tulosta julkistettaessa.
  3. Testin tulos on julkaisukelpoinen vain jos tulos on n. 120 tai enemmän. Muussa tapauksessa testi oli kuitenkin huono tms.

Itse muuten sain Tieteen kuvalehden älykkyystestissä tuloksen 140 (fakta!). (Tosin täytyy mainita, että tein testin, kun olin ollut syömättä 2 viikkoa, valvonut työasioiden takia 3 vuorokautta putkeen, ja olin ottanut tuntia ennen testiä lääkkeeksi kokonaisen ison pullon skottilaista single malt -viskiä. Lääkkeen tarvitsin, kun testin suoritusaikaan paha poskiontelontulehdus, hammassärky, keuhkokuume, influenssa ja 43 asteen kuume olivat juuri pahimmillaan. Viskin oli tuonut säkkipilliharrastajien 12 hengen ryhmä, jotka testiä suorittaessani aloittivat samassa huoneessa ensimmäisen oppituntinsa, jolla oli tarkoituksena kehittää puhallusvoimaa ja saada säkkipilleistä mahdollisimman kovaa ääntä irti. Samaan huoneeseen oli väliaikaisesti myös sijoitettu turvaan läheisen sairaalan koliikkivauvojen akuuttiosasto. Yksi keuhkotautinen hoitajatar yritti hoitaa näitä 50 täyttä kurkkua kiljuvaa lasta. Vaipat olivat loppuneet jo viikko sitten. Huone oli testiä suorttaessa myös tulessa ja täynnä savua, koska arabiterroristit tulittivat rakennusta parhaillaan konekivääreillä ja ohjuksilla. Muutama USA:n joukkojen ampuma kyynelkaasukranaatti harhautui myös ikkunasta sisään juuri testin alkaessa.)

 

2

12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425


"Jos haluaa, ettei aika kulu ollengaa, voi mennä kauneussalonkii."

 
Voit keskustella Ainoasta Oikeasta Joulukalenterista vieraskirjassa (tai kommata äm-irkkiin).
Siirry Valtiotorniin tai mene kotisivulle ja, etenkin, lue Oikeat Mielipiteet™
Ainoa Oikea Joulukalenteri 2008 on myös luettavissa.

Kaikki joulukalenterin musiikkikappaleet ovat joko kansansävelmiä tai peräisin yli 70 vuotta sitten kuolleilta säveltäjiltä, ja olen soittanut ne itse miditiedostoiksi. Muut mahdolliset äänet ovat peräisin public domain -äänikirjastoista. Osa animoiduista gif-kuvista on saatu osoitteesta foxtrotters.tripod.com. Kuvat ovat public domain -lähteistä, clip artia tai itse piirtämiäni.

(Laskuri käynnistetty 7.11.2006)